Daglig sysselsättning

Vad gör vi?

 
Med klientens behov och målsättning i fokus planerar vi enligt Inagårdsmodellen en så meningsfull, kreativ och flexibel sysselsättning som möjligt.
I små steg väcker vi liv i gamla intressen eller hittar nya intresseområden. Vi individanpassar verksamheten för att ta vara på styrkor och mål, stort eller smått. Kan vara social träning, skruva i en skruv eller träna på matematik. Efter förmåga ger vi ansvar som lyfter självförtroende och självkänsla.


Vi har fasta arbetsstationer som exempel:

På gården är det diverse djurskötsel och trädgårdsarbete året om.
I verkstäderna har vi snickeri, målning, bilvård och även bakning och matlagning. Vi renoverar möbler, klyver ved och packar i säckar.
Älvina Loppis och café i Älvkarleby har blivit en viktig samlingspunkt i samhället med bland annat språkcafé. Pengarna vi får in i överskott skänker vi till Barncancerfonden.

Ibland flödar kreativiteten och vi jobbar i projekt, de som vill med sång och musik.
I hantverksrummet kan det bli pyssel, måleri eller poesi.

Integration är numera en självklar del i verksamheten som uppskattas från båda håll. Vi städar hos föreningar, röjer sly och bygger fågelholkar nere vid älven. Allt utan produktion. Jobben är riktiga och betydelsefulla. Det möjliggör för praktikplatser om man är redo för det. Då arbetar man helt externt.

Genom att ha daglig sysselsättning 27 timmar i veckan skapar vi naturligt bra rutiner och dygnsrytm. Det låter kanske mycket men tänk vad mycket roligt vi hinner med och hur vi alla utvecklas!
Som sagt, vi har också roligt. På sommaren avbryter vi gärna med bad eller fiske eftersom vi har Dalälven runt knuten. Vintertid åker vi skidor och skridskor. Grillar och myser. Friluftsdagar är oftast uppskattade.

 Frågor om daglig sysselsättning?

Älvkarleby:
                  
                  026-17 55 80

Tärnsjö:     
​​​​​​​                 
                  0292-509 90